Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Viskadalen IBK
Innebandy
Seniorlag Herrar

Match

Warberg IBF

7 - 6
Sparbanken Wictory Center, Exelplanen
10 januari 2011
19:15

Viskadalen IBK

Referat

Referat: Warberg IBF - Viskadalen IBK

Varberg IBF - Viskadalen IBK 7-6

Speglar resultatet matchen?? Både ja och nej.
Denna förlust har vi tyvärr oss helt och hållet själva att skylla.

Vi gav oss iväg till Varberg med ett mindre antal spelare, detta då det inte varit särskilt många som brytt sig om att träna och därmed inte ska spela heller, samt sjukdom/skada på 3 andra spelare.
Att inte ta med mer än 11 utespelare kanske var ett misstag, däremot bör vi kunna spela med ett mindre antal spelare i matcher som inte är vidare tempohöga rakt igenom, trots att en del av oss börjar bli till åren komna :)
Det här var en sådan match!

Period 1
Tanken var att inte ligga på vidare hårt och låta de unga varbergsbackarna få rulla boll mellan varandra utan att komma någonstans framåt. Samtidigt skulle våra backar pressa på högre ut och upp på kanterna så vår center endast skulle behöva koncentrera sig på den centrala delen av planen.

Detta gjorde vi rätt bra i första perioden, även om det är rätt tråkigt att spela på detta sätt och att det krävs en viss del av kommunikation mellan spelarna för att det skall fungera.

Vår särskilda spelare som har en förkärlek till utvisningsbåset fick redan efter 58 sekunder spel besöka sin favoritplats, detta efter att en av småpojkarna i varberg tvärnitat och sen slängt sig ner på golvet. Till vår stora förvåning blev det utvisning av detta, men det var bara den första utav många, ska vi säga "osäkra" utvisningar, åt båda håll. Bara några minuter senare lyckades Tim precis slinka undan en rejäl satsning från en varbergsback, vilket slutade med att varbergarn själv flög ut över sargen, men att göra något sådant visade sig vara helt okej, för han lyckades ju inte träffa Tim...

Boxplay:et som följde var rätt sansat och Simon i mål hade inte vidare svårt att ta de skott som avfyrades åt hans håll.

Vi skulle för ovanlighetens skull ta ledningen denna match på ett mål som jag tyvärr missade helt. Men vad jag har fått berättat för mig, så var det vår unge Victor Hentilä som gjort en riktig smörpass bak till en helt omarkerad Johan Samuelsson som från, runt mittplan dragit på stora bössan och direktskjutit in vårt ledningsmål, detta knappa 6 minuter in i matchen.

Vi fortsatte spela rätt passivt utan att sätta mycket press på motståndarbackarna och det såg bra ut från båset. Något som dock inte funkade var att våra egna backar också skulle försöka passa boll mellan varandra och på så vis skulle vi kunna få ett längre bollinnehav än att bara panga upp bollen och ha korta snabba anfall som vi brukar få. Detta lyckades varberg med genom endast en forward som stack upp och pressade.
Där har vi något som vi måste träna mer på på backsidan, våga hålla och passa boll längs backen och hjälpa vår backkollega när man själv inte har bollen, fast detsamma gäller ju för de andra spelarna som är inne på plan också!

Iaf, 9.44 var det kvitterat efter ett hårt dragskott, även det kom ungefär från mittlinjen och ställde Simon i målet något.

17.34 drog sig varbergs speciella utvisningskille på sig sin första för dagen, det skulle komma bli många fler...
Detta innebar att vi fick powerplay, ett av många som skulle följa, och som skulle visa sig bli förödande för matchen.
Vi skapade inte så mycket utan fastnade i hörnet allt för ofta, men det blev iaf ett farligt läge/avslut.

Första perioden slutade 1-1 och vi hade gjort en helt okej insatts.
Vi hade ett riktigt bra läge, då när Tim precis lyckades smita undan tacklingen av varbergsbacken. Tim frispelade därefter David som hade en flåsande back i nacken, men mottagningen fick bollen att studsa och läget blev då förlorat.

Period 2
Tanken var att fortsätta spela som tidigare, men försöka få lite mer rull därbak.
Backparen fick dock inte spela så mycket då denna period kom att kantas av power- och boxplay.

Allt började med att utvisningskillen i varberg fick sin andra för dagen, 3.16, och vi skulle spela powerplay...
Vi hade inte mycket till spel alls, när varberg började spela någon slags 2-2 i boxplay var det som om det låste sig i huvudet på våra spelare, och vi kunde inte varken rulla runt bollen eller röra på oss, utan stod mer eller mindre fast i våra positioner. Detta ledde till att bollen återigen fastnade nere i hörnet och dessa gångerna förlorade vi oftast bollen där. Men det var utan boll som det skulle bli riktigt hemskt att se på. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till när motståndarna hade bollen, flera gånger så tillät vi 2 motståndare spela bort 3 av de våra och förutom att hålla i bollen skapade de även målchanser och till slut även mål.

Efter 1 minuts powerplay hade varberg tagit ledningen med 2-1, den resterade minuten var inte bättre den, såg ut som under den första, men vi släppte inte in något mål då iaf!
När det "äntligen" blev dags för spel 5-mot-5 igen så tog det endast 30 sekunder, sen hade Johannes Serholt kvitterat till 2-2 efter framspelning av Knutan, bra där!
Dryga minuten senare, 6.36, var det återigen dags för oss att spela powerplay, återigen såg det lika illa ut, men nu slog varberg mer ifrån sig än att anfalla.

Varberg hann inte ens spela en minut i 5-mot-5 innan det åter var dags för dem att åka ut, 09.21. Samma spelare i varberg fick sin tredje utvisning, denna gången en hårt dömd femma.

Vi ändrade lite i powerplay för att förhoppningsvis kunna skapa något, men det tog endast 9 sekunder sen låg vi under med 3-2.
3 minuter senare så stod det 4-2 till varberg och powerplayet fortsatte att vara riktigt riktigt dåligt.
De sista 2 minuterna var inte bra och varberg hade bollen allt för ofta även då, men då skapade vi iaf några lägen och vi höll till stor del kvar bollen i anfall.

Exakt 30 sekunder efter varberg var fulltaliga var det vår tur att åka ut, nu var det vår kille som saknade sin utvisningsbänk, vi åkte ut för "spel utan klubba"...
Boxplay klarade vi fint, trots att många var trötta efter att fått spela mycket i powerplay och då sprungit och jagat istället för att rullat boll.

5-2 kom dock efter 18.25, utifrån sargkanten och även nu blev vår målvakt ställd i målet.

Andra perioden slutade alltså 5-2 (4-1) i varbergs favör.
Såklart var det stora samtalsämnet powerplay i pausen och vi bestämde oss för att vi struntar i någon särskild powerplay formation och istället spelar kedjevis som vanligt, även då.
Att vi tappar matchen och släpper in 3 raka mål när vi har powerplay det är för jäkla dåligt och att vi sen "skyller" på att vi inte vet hur vi ska göra när motståndarna får tag på bollen, det köper jag inte! Bättring alla, vi har varit med så många år så det ska vi klara av!!

Period 3
Nu fanns det bara en väg att gå och det var framåt. Vi skulle börja pressa deras backar lite mer men försöka att inte gå bort oss. Lättare sagt än gjort, i början så spelade varberg bort oss allt för ofta när vi jagade deras backar, detta pågrund av att vi inte jagar tillsammans utan avvaktar för mycket och tittar på vad den första anfallaren lyckas med.

4.24 åkte vi ut för en konstig "upprepade förseelser" utvisning och knappa 20 sekunder senare så stod det 6-2. Skottet kom långt ifrån på kanten och såg inte så farligt ut, men satt i bortre stolproten.
7.21 så stod det 7-2 efter att deras spelare fått krångla sig igenom tre av våra spelare och satt bollen, lite svagt i försvarsspelet där, nästan första gången i matchen.

Upphämtningen påbörjades 12.31 då jag själv, fri, efter Serholt och Svensson pressat backen till misstag kunde lägga in 7-3.
12.49 dribblade Jojje sig hela vägen från eget mål till deras och lyfte retfullt in 7-4.
16.52 sköt Samuelsson sitt andra genom snyggt flipperspel på motståndarna, 7-5.
17.52 ett pressat varberg "sparkade" ner Serholt framför eget mål och deras kille fick sin fjärde utvisning.
Vi spelade som vi sa, samma kedja, ingen särskilt formation. Det gav utdelning när Jojj
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Johan Samuelsson 1 2 0 0 2
Johannes Hidebring 1 1 0 0 1
Magnus Knutsson 1 0 1 0 1
Viktor Hentilä 1 0 1 0 1
Daniel Wilhelmsson 1 0 0 0 0
David Johansson 1 0 0 2 0
Niklas Börjesson 1 0 0 0 0
Tobias Svensson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Kim Wester 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 16 okt 2010, 19:00 Viskadalen IBK - Warberg IBF 9 - 5